The Bloglord

Foto saya
Author, blogger, comic freak, designer, editor, gamer, hermit, photographer, reader, student, teacher, traveler, writer.

23 September 2009

Salam Lebaran 1430!

Maaf kerana tersangat lewat mengucapkan Selamat Hari Raya Aidilfitri, Maaf Zahir Batin. Bukan apa, kad raya dalam entri tempoh hari pun sudah disertakan ucapannya, kan? Jadi, jangan marahlah ya andai terlewat! =)

Setelah beraya sakan pada 1 Syawal, menjadi hos rumah terbuka pada 2 Syawal, dan berjalan-jalan di sekitar Kaherah ke rumah rakan-rakan pada 3 Syawal, tiba masanya saya kembali 'bekerja' - menanam anggur. Anggur bukan sebarang anggur, anggur bekalan untuk dijadikan jus ribena!

Sekarang baharulah saya dapat rasakan ketenangan sejenak untuk memberikan masa dan tumpuan kepada diri sendiri, menguruskan segala yang berserabut sedari sebelum menduduki imtihan syahadah lagi. Ya, saya akan pulang, tak lama lagi, ke tanah air. Persiapan untuk menghadapi masyarakat/orang kampung? Aduh, soalan itulah yang sangat susah untuk saya jawab, kerana saya pun tidak pasti, adakah saya sudah betul-betul bersedia. Tiga tahun di Mesir bukanlah masa yang panjang, Bang. Sekejap sangat!

Doakanlah saya agar kuat dalam menghadapi segala apa yang berada di hadapan. Doakan juga iman ini thabat dalam meniti perjuangan menuju reda-Nya.Proses mewarna (advanced) melalui medium
Adobe Photoshop, menggunakan teknik yang diajar 
oleh Kakak Freshie.
 Ya, hasilnya. Tak berapa memuaskan!