The Bloglord

Foto saya
Author, blogger, comic freak, designer, editor, gamer, hermit, photographer, reader, student, teacher, traveler, writer.

17 Mei 2008

Work In Progress: Budak Bionik

Kerja pertama selepas peperiksaan: edit semua karya yang dihantar oleh krew al-Fityan. Wah, penat sungguh bila seharian suntuk bertentang cermin (cermin mata-cermin monitor) dengan laptop. Biarpun sudah dapat rehat yang secukupnya, rasa semacam tenaga diserap oleh encik laptop.

Anyways, preview di atas ialah kartun bersiri terbaru saya, Budak Bionik, yang akan dimasukkan di dalam komik PMRAM, Al-Fityan. Jalan cerita sudah disiapkan, cuma menunggu untuk dilakarkan sahaja. Entah bila akan siap. Tak tahulah. Saya melukis pun ikut angin juga. Bila mula naik angin, sehari tu mungkin boleh siap dalam 5-10 muka surat. Kalau tak ada angin bertiup, alamatnya kalau nak siapkan satu (1) muka surat pun jenuh. Mau dua, tiga hari. Seminggu pun boleh jadi.

Berkenaan Budak Bionik, satu cerita yang diilhamkan daripada permainan video yang dicipta oleh Capcom, Megaman atau Rockman. Kalau anda lihat watak utamanya nanti, jika anda pernah bermain permainan video ini, tentu terkeluar dari mulut anda ayat seperti: "eh, macam pernah tengok je", atau "ala, dia ni tiru game la ni..." (senyum).

Saya tak harapkan apa-apa balasan daripada sesiapa. Cuma doakan saja saya istiqamah menyiapkan kartun berkonsep dakwah sebegini. Yosh!

Han Ri: Klik di sini
untuk sedikit kandid.