The Bloglord

Foto saya
Author, blogger, comic freak, designer, editor, gamer, hermit, photographer, reader, student, teacher, traveler, writer.

10 September 2007

Ramadhan Karim Approaches


Alhamdulillah, tak sampai seminggu nak sampai ke permulaan Ramadhan. Hope I can make it ^.^


Hmm...dah masuk setahun dah rupanya saya bermastautin di Mesir. Tak sangka. Alhamdulillah, saya berjaya naik ke tahun dua, dan alhamdulillah saya tak menghadapi dugaan yang sangat berat. Semua dapat saya hadapi dengan izin-Nya.


Dah nak masuk bulan puasa ni, teringat pula pada Malaysia. Pada rumah, keluarga, dan kawan-kawan tersayang kat Perak. Rindu pula rasanya. Dah lama perasaan ni tak timbul selama saya berada di Mesir. Rindu pada masakan mak, bubur lambok yang abah ambil kat masjid pekan Teluk Intan, roti jala cecah kuah durian yang dijual pakcik yang selalu menjaja depan rumah, keropok lekor pakcik di pasar malam Jumaat, dan lain-lain. Banyak sebenarnya memori di bulan Ramadhan yang mustahil dapat saya lupakan.


Paling indah, imam Salahudin (saya panggil pakcik Kudin je) beri saya hadiah berupa wang tunai sebab rajin tadarus Quran. Masa tu budak lagi. Dia jugalah bagi semangat saya untuk menghafal Quran. Terima kasih banyak-banyak ya, pakcik Kudin! May Allah bless you. :)


Hm...rindu...Aha, mak, kirim salam pada Bulat dan anak-anak dia ya. Hehe... ;)


P/S: Teringat pula lagu Hijjaz: "Rindu itu adalah...anugerah dari Allah..."