The Bloglord

Foto saya
Author, blogger, comic freak, designer, editor, gamer, hermit, photographer, reader, student, teacher, traveler, writer.

29 Julai 2009

Budak Bionik v2.0


Sebenarnya inilah lukisan terdahulu sebelum direka bahagian prolog Budak Bionik yang baharu siap. Cara penggubahan cerita saya agak pelik - saya akan fikirkan dahulu kesudahan ceritanya + bentuk watak-wataknya di penghujung cerita sebelum memulakan cerita dari awal.

Macam Star Wars pula. Tidak, penceritaannya bukan seperti Star Wars. Cara otak saya bekerja saja yang macam kisah perang angkasa itu. Anda tak perlu runsing untuk mengaitkan cerita yang di awal sebagai babakan akhir, dengan cerita yang di akhir sebagai plot awal. Budak Bionik akan diceritakan mengikut susunan kronologi A-B-C (bukan Alias bin Chik :>), dari awal hingga akhir, insya-Allah.

Dan tentunya ia tiada kaitan dengan rancangan Bio-Nik di TV3. Lagipun, Budak Bionik lahir terlebih dahulu sebelum rancangan itu.

Akan diterbitkan dalam versi PDF, yang tentunya percuma. Nantikan saja.

[Spoiler warning - highlight to read]
Ya, versi 2.0, iaitu selepas mengalami transformasi sepenuhnya. Lelaki di sebelah kiri itu, tidak lain, tidak bukan, ialah rakan sekelas aka partner si Budak Bionik - Amin.
[Spoiler ends]