The Bloglord

Foto saya
Author, blogger, comic freak, designer, editor, gamer, hermit, photographer, reader, student, teacher, traveler, writer.

25 Ogos 2007

Lebih Satu Yahoo! Messenger Pada Satu Masa

Saya terfikir bagaimana hendak menggunakan dua akaun Yahoo! Messenger dalam satu masa. Ingatkan perlu muat turun aplikasi parti ketiga (third party application), rupanya senang saja. Nak tau trick-nya?

Cara 1:

Muat turun fail ini dan aktifkannya untuk memasukkan ke dalam Registry (cuma klik dua kali pada fail ini). Perlu ingat, anda perlu tutup Yahoo! Messenger (exit) jika ia masih aktif sebelum menekan pada fail ini. Untuk menggunakan lebih daripada satu Yahoo! Messenger, anda hanya perlu klik dua kali (run) Yahoo! Messenger dan menekannya lagi untuk memasang satu lagi Y!M.

Cara 2:

Jika anda memilih untuk tidak menggunakan fail registry di atas, anda perlu mengubah registry secara manual. Tekan Run, taip regedit dan tekan OK. Pergi ke HKEY_CURRENT_USER> Software> yahoo> pager2. Pada panel kanan, cipta satu dword dengan name Plural dan value 13. Keluar regedit dan anda boleh membuka sebanyak mana Y!M yang anda mahu.

(Diambil dan diterjemah daripada simple-tricks.blogspot.com)

Tiada ulasan: