The Bloglord

Foto saya
Author, blogger, comic freak, designer, editor, gamer, hermit, photographer, reader, student, teacher, traveler, writer.

07 Disember 2009

Tiga Yang Kurang Baik


(dari kiri: Nina, Elementalis, dan Roy a.k.a Orang Kaya)

- Yang ini pula orang jahat. Nak buat ramai lagi, tapi jenuh mencari idea, tak terjumpa-jumpa.

- Dari dulu nak cuba-cuba lukis kimono. Baharu sekarang menjadi. Menjadi pun, comot! (nada tak puas hati)

- Saya, pada masa muda remaja, selalu main permainan video Digimon. Apa kaitannya dengan gambar di atas? Cuba teka.

- Kebetulan saya sudah kekeringan idea, setelah melihat watak yang di tengah, saya namakan watak di kanan - Roy. Sekali lagi, apa kaitan kedua-duanya?

- Jika anda berjaya jawab dua soalan di atas, anda akan memenangi trip percuma perjalanan ke Hong Kong Disneyland bersama artis terkemuka di tanah air.

- Ehem. Gurau saja.

Kemaskini -  8 Disember: Elementalis akan mempunyai tiga mod iaitu mod api (default mode), mod batu, dan mod air. Macam-macam otak aku ni fikir.


15 ulasan:

Thahar berkata...

Saya merupakan peminat digimon 1 semasa kecik, tapi tidak pula bermain video gamenya..

Jadi saya tak tahu apa kena mengena dgn lukisan tersebut..

Aduh, terlepas trip ke Disneyland bersama artis..
Haha..

Han Ri berkata...

Haha, rugi Filsuf! Rugi! >:)

Haulid Al-Hararr berkata...

Lukisan yang mantap syeikh..;)

seimura berkata...

digimon? adakah ustz suka yamato??

Han Ri berkata...

Zaki, kau nak menuntut dengan aku? Jemput datang ke rumah, sambil-sambil baham jemput-jemput. Haha. Mantap? Karut.

Yamato? Apa kena mengena Yamato "Matt" Ishida dengan gambar ni? Saya lebih suka Taichii "Tai" Kamiya.

Dan Meramon. :)

SamdoL berkata...

Disneyland adalah geng Illuminati...

www.projectwakeup/The Arrival

Han Ri berkata...

Ya, ya. Illuminati. Mereka yang ke Hong Kong Disneyland bersama artis BRAND's tu mesti tak tahu tentang Illuminati.

ezzat berkata...

dah agak dah...yg tgh tuh dilukis menyerupai meramon, berapi je kpale die tuh
saya minat andromon...sbb gaya die cam robocop~

FRESHIE berkata...

oh sy langsung minat digimon atau ape2 mon mon yg lain kecuali doraemon

Han Ri berkata...

Ezzat, cuba Google "Imperialdramon Paladin Mode". Saya minat yang itulah pula. Hehe.

Ummu "langsung minat"? Wah ada 'gu' baru!

FRESHIE berkata...

maaf tersalah tulis. "langsung xminat" sebenarnye. maaf

Thahar berkata...

Huhu... Freshie dah keluarkan statemnet yg dia minat segala2 mon2, kcuali doraemon..

tp sygnye, dia tarik semula statement tersebut..
huhu..


Maknenye di sini, Ezzat memenangi trip percuma perjalanan ke Hong Kong Disneyland bersama artis terkemuka di tanah air!!

Tahniah!! haha..

Han Ri berkata...

Eh, Thahar. Ezzat baru jawab 1 soalan. Tak jawab pun, sebab saya dah bagi jawapan. Haha.

Tak apalah kak Ummu tarik balik kenyataan beliau. Kenyataan di sini tak masuk akhbar, jadi, jangan risau. Boleh tarik bila-bila.

FRESHIE berkata...

itu bukan menarik balik kenyataan, itu pembetulan. ape2 sajelah. sy tidak kisah. bubarkan semuanya

Han Ri berkata...

Ya, bubarkan semuanya, termasuk DUN Perak! Bubar yeop, bubar!