The Bloglord

Foto saya
Author, blogger, comic freak, designer, editor, gamer, hermit, photographer, reader, student, teacher, traveler, writer.

09 Disember 2009

Desainer Yang Sibuk




Setelah menatap blog Encik Alif Firdaus Azis, saya terasa-rasa ingin melakar secicip kartun strip seperti yang dibuatnya. Walaupun tak kemas seperti yang dibuat Encik Alif (saya panggil beliau Tan Sri Alif), terimalah seadanya eksperimen pertama saya seperti di atas.


13 ulasan:

Mohd Izzu'ddin Ismail berkata...

haha... kijam ini.

FRESHIE berkata...

ceish. kaler sendiri. tuh bebudak mesir berlambak masuk bengkel mengaler. pilih je nak yg mane. nk yg pakai purdah ke, xpakai purdah ke. haha. kan?kan?kan?
ok 1st of all, utk kalian yg masuk bengkel mewarna, sy tahu alias ajar guna teknik tutorial sy. tp teknik itu xseswai utk slalu digunekan. plz feel free to use various kind of ways to colour ur drawing. bebaskan dirimu. seni itu bebas. kalau tak asik rase tersekat dan terjerut setiap kali nk ngaler. ok wallahu'alam

Han Ri berkata...

Izzuddin, taklah kejam sangat, kan?

Ya, betul cakap Ummu. Kita perlu bebas! Bebaskan tahanan ISA.

Thahar berkata...

Haha.. Dulul pon pernah mintak freshie warnakan lukisan.. Dapat.. hehe..

Tapi lepas 2 trus warna sndiri.. Nak cari style sndiri.. Tapi xdpt pon.. Huhu.. Takpe2.. Truskan mencari style, Thahar.. Haha.. Pape tah..

Dah.... Semua designer, sambung kerja!! Testi mane?? Haha..

FRESHIE berkata...

Alias ialah orang yang bukan mintak sy kaler sbb die malas kaler. Die pasti kaler lukisan die sendiri dan mintak saye kaler hy utk tgk ape rupe lukisannya kalau sy yg kaler. byk betul perkataan kaler. Sy respek kerajinan Alias

Han Ri berkata...

**Filsuf: Testi mane??**

Filsuf, kamu tanya Assistant Manager ke? Jawapan dia seperti yang dia kata di panel pertama. :)

Ummu, saya respek pada Alias. Sebab itulah saya selalu jadikan dia watak dalam kartun saya (selain kerana mudah untuk melukis watak yang serupa dengan mukanya). Bubuh lebai, janggut sikit, pakai cermin mata, siap! :D

Ya, saya akui, saya yang paling malas antara Designer iluvislam. Pengajaran buat saya (insaflah wahai Han Ri).

Kepada yang terlibat namanya dalam kartun strip ini, jangan terasa ya.

menoufiaz™ berkata...

freshie..mmg ramai yg masuk,tapi hari tu bengkel hari tu install PS..tak ke haru nak ajar satu2..baiklah,Alhamdulillah..semua dapat mengaler dengan baik ^^

untuk colouring masih mencari pelapis lagi..

p/s: jika hanri dapat tiru tan sri Alif maka sendirinya saya terespek anda dengan jayanya..penat tu hari2 nak buat kartun,,idea lagi,,dialog..etc!

Han Ri berkata...

Alias! Hehe, cubalah dulu buat kartun strip. Syok. Lepas lukis satu, dapat dua lagi idea. Macam Tan Sri Alif cakap. :)

seimura berkata...

Saya pun peminat Aliff Firdaus. Dia memang banyak idea. Simple tetapi lucu.

alifstyle berkata...

Saya peminat Han Ri! TEruskan melukis komik strip. u rock!

Han Ri berkata...

Tan Sri Alif, terima kasih. Saya terharu!

xara berkata...

Pergh, HanRi pun sudah mula melukis komik strip? Nampaknya researcherlife perlu digandakan usaha!

...err.. sibuklah sekarang ni. nak urus restoran, cafe, ladang, melatih haiwan ternakan berlatih kungfu dan sesekali menjadi mafia :P

Han Ri berkata...

Cis, sungguh tak adil cara menyibukkan diri Kak Suri itu! XD