The Bloglord

Foto saya
Author, blogger, comic freak, designer, editor, gamer, hermit, photographer, reader, student, teacher, traveler, writer.

10 Disember 2009

Desainer Yang Sibuk - Bahagian 2


Eksperimen kedua. Dinaik taraf. Sudah ada latarbelakang. Ah, saya sudah mula asyik dengan kartun strip. Tapi, bagaimana dengan Budak Bionik: Next Gen?

Oh, tidak...!

5 ulasan:

Thahar berkata...

Haha.. Bagaiman pula Han Ri tak dpt warnekn lukisan sedangkan dpt lukis komik strip sebegini rajin..?

Hehe.. Nk try gak.. Tapi dah tak taw melukis!! Cmne ni..? Sesape ade tips tak cmne nak melukis balik? Tgn dah kekok..~ Wuwuwu...

Han Ri berkata...

Lukis komik strip tak susah, Filsuf. Lukis satu panel saja. Yang lain 'duplicate layer'. Edit sikit-sikit dalam Photoshop muka dia. Siap.

Tips nak melukis selepas tangan kekok? Tak ada maknanya. Bila dah reti melukis, dan tinggal lama, takkanlah tak reti langsung melukis selepas tu. Hish kamu ni Filsuf, cubalah duluuuu. Macam naik basikallah. Sekali reti, akan reti selama-lamanya, walaupun lama tak tunggang basikal. :)

Thahar berkata...

Owh, senang je.. Ye ke senang... Haha..

Emm.. Bukan x reti langsung.. Tp tu la.. Kekok.. Kena latih dulu.. Sbb lukis orang dah jd mcm alien.. Haha..

seimura berkata...

Wah rajin senior buat latar belakang.

~ aman shah ~ berkata...

gelak besar buat shaerer