The Bloglord

Foto saya
Author, blogger, comic freak, designer, editor, gamer, hermit, photographer, reader, student, teacher, traveler, writer.

13 April 2009

Pertemuan Akhir

Kelajuan = Jarak/Masa
Membubuh tajuk seperti di atas tidak bermakna saya mahu mengira berapa laju saya dapat menghabiskan pemantapan ilmu untuk menghadapi imtihan awal Jun ini. Apa yang bermain-main di fikiran saya terjemahkan ke dalam strip-cartoon karekter-karekter komik Demi Cinta di bawah (klik untuk imej yang lebih jelas) :



Diam Sebentar
Rasanya sudah sampai masa untuk saya 'diam' seketika dan menumpukan sepenuhnya kepada buku-buku teks Maahad, nota-nota, dan matan. Jadual sudah diketahui. Bukan bermakna saya tidak menghiraukan ilmu-ilmu dan menumpukan pada 'pengajian alam maya' sahaja, tapi ingin saya maksudkan bahawa saya perlu mengurus masa dengan lebih mantap. Saya tidak pernah tahu mengurus masa dengan baik. =]

Sehingga kita berjumpa lagi di pertemuan akan datang. Insya-Allah, tidak lama. Sejurus selepas peperiksaan saya akan kembali menapak ke papan blog hijau-putih ini, dengan izin-Nya.

Sebelum 'berpisah' saya naqalkan jadual peperiksaan tahun akhir Maahad Qiraat Shoubra, Al-Azhar, Kaherah.

Rabu, 3 Jun, 0900 1030 - TARIKH MUSHAF

Khamis, 4 Jun, 0900 1100 - AL-QURAN (tahriri)

Sabtu, 6 Jun, 0900 1030 - DHOBT AL-QURAN

Ahad, 7 Jun, 0900 1130 - QIRAAT (tahriri)

Khamis, 11 Jun, 0900 1030 - FAWASIL

Ahad, 14 Jun, 0900 1100 - ULUM AL-QURAN

Khamis, 18 Jun, 0900 1030 - TARIKH QURRA'


*Saya masih tidak tahu adakah jadual ini akan bertukar atau tidak. Mengapa, usah ditanya. Saya akan mengemaskini jadual ini andai diberitahu ada perubahan. Dan seperkara lagi, kemungkinan besar imtihan syafawi (lisan) akan diadakan di antara tarikh mula dan akhir imtihan. Sama-samalah doakan kejayaan kami di sini.

6 ulasan:

D-ChaN berkata...

Salam...nampaknya tak kira kat mana2 uni pun dah sampai musim exam....
Semoga tuan hamba dapat menjawab exam kali ni ngan tenang...=)...insyAllah


-p/s-tp hamba praktikal sem ni maka terlepas dari bahana final exam...waiiiiiii

ain fathihah berkata...

hehe..ain amik lukisan watak2 demi cinta ni yaa...nk bt bookmarks...comel3

Kyouya Ootori berkata...

salam wbt

waaaah..
'pertemuan akhir'

tis exm kinda gonna b a great motivation n reflection 2 all of u.

anyway, gudlaks..ma'attawfiq wan najah..bu bu gao sheng..gambatte kudasai..chaiyok!!!

besides, plz do pray 4 all our brothers n sisters who gonna seat exms s well.

YOSH!!!

(=^.^=)

Han Ri berkata...

D-Chan:
insya-Allah, doakan kejayaan buat umat manusia seluruhnya =]

ain:
silalah share gambar2nya bila dah siap buat bookmark ya =]

soleh:
(er, makcik tesl, saya mengesan kesalahan grammar dlm komen anda heheh) sankyu da ne! =]

keretasorong berkata...

salam minta izin cory cartoon yerh...

kreative2...

huhuhu

Tanpa Nama berkata...

salam,,ada smbung x??