The Bloglord

Foto saya
Author, blogger, comic freak, designer, editor, gamer, hermit, photographer, reader, student, teacher, traveler, writer.

26 Ogos 2008

Komik (pdf) Pertama


Setelah mengekang mata hampir satu malam, berjaya saya siapkan koleksi kartun dalam bentuk PDF (memerlukan Adobe Reader untuk membacanya) yang dinamakan Han Ri Collectibles Comics (HCC). HCC ialah kompilasi karya-karya yang sudah siap, separa siap, tak siap, tergendala, WIP (work in progress) dan lain-lain.

Mahu baca? Muat turun di
sini. Anda perlu ikuti langkah-langkah yang telah saya tuliskan di situ untuk mendapatkan fail pdf dengan tiada menghadapi apa-apa masalah, insya-Allah.

Sila kemukakan soalan, pada bahagian komentar di bawah entri ini, jika ada kemusykilan semasa memuat-turun. Saya akan cuba bantu.


Kemaskini - 4:32 PM. Pautan (link) sudah diperbaiki. Anda tidak perlu muat-turun 7-Zip. Cukup sekadar WinRAR atau WinZIP. Terus ekstrak selepas muat-turun fail bersaiz 12Mb. Segala kesulitan amat dikesali.

16 ulasan:

wanzu berkata...

Tahniah, makin maju :)

Han Ri berkata...

Alah, sikit je ni. Suka-suka. Dah Alwan Mini tak keluar-keluar... Hehe. Testing je ni, untuk buat Mini Fityan nanti. :D

Mohd Zaki M Noor berkata...

minta izin nak download ya?

eh, pakai 7 zip? apa kelebihannya

Han Ri berkata...

Download je sifu. Kelebihan 7zip, boleh ultra compress file. Daripada 300 Mb boleh jadi puluh2 je.

Tapi malangnya, masih tak reti lagi membuatnya. Split volume boleh lah.

Tanpa Nama berkata...

lambatnya internet ni, hu3
abg mior email kt ain leh x?

Han Ri berkata...

Ish, mana boleh. Kat sini pun ingatkan cepat ke internet?

Hehe.

Mohd Zaki M Noor berkata...

dah download dan install, tapi macam mana nak pakai? klik kanan lepas itu?

tak retilah saya bab teknologi ni.

Han Ri berkata...

Klik kanan pada salah satu daripada 5 fail tu > 7-Zip > Open Archive dan ekstrak. Kalau tak jadi, file corrupt, atau lain-lain, beritahu ya. Saya pun baharu mahu mencuba teknik split volume ni.

Kalau ada apa-apa masalah, saya akan muatnaik semula semua fail tu.

Han Ri berkata...

Maaf semua! Pautan (link) sudah dikemas-kini. Muat-turun saja fail WinRAR dan ekstrak.

aleeya1612 berkata...

zikri~ :P
ni pdf yg wat smlm kn??
yg buat smbil ttido tu ye? ahahaha
ye la..sy download lah...
sibuk benor suh org download..ahaha
x segan ~~! :D

Mohd Zaki M Noor berkata...

ms 12, 13, 15, 20

best, gerek!

Han Ri berkata...

Hehe. Yang lain tak baca ke, sifu? Apapun, terima kasih kerana sudi baca.

Any critics are welcomed.

Zulfa Hanan berkata...

salam...
wah2,makin kehadapan KE ni..TKE terkebelakang la gamaknya...

Han Ri berkata...

Manusia takkan terkebalakang. Zaman yang terkehadapan. Sebab itu wujudnya perkataan 'ketinggalan'.

:D

meo188 berkata...

akum, nak promote zine di kat website kiteorg bleh?

Han Ri berkata...

Silakan meo! No hal nye :D sori lambat balas. tak perasan la pulak